Gumiszerelés Érd

Gumiszerelés Érden

Gumiabroncsok szerelése, Centrírozása
A kerékszereléshez olyan gépeket használunk, amelyek lehetővé teszik bármilyen típusú acél vagy alumínium felni felszerelését anélkül, hogy az abroncsban vagy a felniben kárt okoznánk. Gondoskodunk autója tisztaságának megőrzéséről a kerekek megfelelő csomagolásával.

Jármű gumi javítása.
Amennyiben gumiját a futófelületen érte sérülés, akkor hozza be hozzánk, és mi megjavítjuk! A gumi oldalán, peremén keletkezett sérüléseket nem lehet javítani, mert balesetveszélyes! Jármű gumi futófelületen megsérült, hozza el hozzánk és mi megjavítjuk. Az abroncs oldalán vagy szélén lévő sérülések azonban nem javíthatók, mivel balesetveszélyesek.

Ingyenes szakértői tanácsadás
Ha bármilyen kérdése merül fel a gépjárműve gumiabroncsaival kapcsolatban, szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.

Mit jelent az autógumikon szereplő DOT számsor?

Ebből megtudhatjuk, hogy mikor gyártották az abroncsot, illetve a nyilatkozat elolvasásával azt is megállapíthatjuk, hogy a gyártástól számítva meddig tudjuk megvásárolni az abroncsot. A DOT számsor utolsó 4 karaktere a gyártás dátumát jelzi, mivel az első két számjegy az év gyártási hetét jelenti, a második két számjegy pedig a gyártási évet. Fölösleges idén gyártott abroncsot vásárolni, mert nem romlandó termék, alapvető hasznos tulajdonságai hosszú éveken át megmaradnak. Szakértők szerint egy gumiabroncs átlagos élettartama 10 év. A megfelelően tárolt és használaton kívüli gumiabroncsok akár 5 évig is „új” állapotukban maradhatnak, vagyis ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint amikor elhagyták a gyártósort. Ezért a megfelelően tárolt 5 éves gumiabroncs felszerelése nem jelent műszaki veszélyt az autójára nézve. Egy legfeljebb 5 évig megfelelően tárolt gumiabroncs ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy vadonatúj abroncs, és nem veszíti el használhatóságát. Egy gumiabroncs élettartama 10 év, ezért biztonsági okokból nem javasoljuk a 10 évnél idősebb abroncsok használatát.

Milyen módon tarthatjuk karban gumiabroncsainkat?

Fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk, hogy gumiabroncsaink kiszolgálják a tervezett élettartamukat. Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e a nyomásuk, és azt is ellenőrizni kell, hogy a használat során felhalmozódott kisebb sérülések, mint például duzzadt, repedés, oldalfal sérülés, és az EU előírások szerint az autógumik minimális profilmélysége 1,6 mm legyen. Ha a járdaszegélynek ütközünk, vagy nagy kátyún hajtunk át, mindig szakszerűen ellenőriztessük az esetleges sérüléseket, mert előfordulhat, hogy az abroncson kívülről nem látszik.